Elektrische fietsen

Bij Mooijekind Fietsen verkopen we geen technisch verhaal, maar fietsplezier. En daar helpt moderne techniek u bij, zeker als het gaat om elektrische fietsen. Een e-bike staat garant voor vele kilometers trapgemak, voor fietsers van alle leeftijden. Door weer en wind, naar school of werk, naar het strand of rondje Bollenstreek; een e-bike is gewoon genieten met gemak. Met een elektrische fiets bent u lekker buiten in beweging, zonder flinke tegenwind of gemene hellingen als pretbedervers. 

We hebben diverse demofietsen staan, waarop u kosteloos een (langere) proefrit kunt maken. We garanderen u; met een e-bike rijdt u met gemak langere afstanden. Ontdek het zelf!

Bent u juist wél van de techniek? Dan geven we u iets meer informatie over de elektrische fiets. Simpel gezegd bestaan er 3 motorsystemen voor de e-bike:

  • Voorwiel motor
  • Midden motor
  • Achterwiel motor

De midden motor is het populairst. Het gewicht zit laag en centraal in de fiets, dat voelt stabiel. En de elektrische ondersteuning voelt ‘gewoon’, doordat de overbrenging rechtstreeks op de pedalen zit.

De accucapaciteit is een belangrijke keuze. Hoe ver komt u met een volgeladen accu? Wij adviseren u bij voorbaat; kies niet te zuinig!
U zult niet de eerste zijn die binnen no-time een zwaardere accu wil. 

Belangrijk is ook de accupositie. Boven op de bagagedrager, hoog achterop de fiets. Of op het frame, waarbij de positie vanwege het zwaartepunt zorgt voor een betere gewichtsverdeling. En de accu kan worden geïntegreerd in het fietsframe; een mooie en onzichtbare oplossing. Hebben we het over de accu, dan willen we weten of u kiest voor een uitneembare accu. Deze is makkelijker op te laden bij een stroompunt binnenshuis. 

Naast bovenstaande zaken kijken we ook naar het remsysteem, schakelsysteem, aantal versnellingen, vering en ketting- of snaaraandrijving. Maar dat doen we liever samen met u. In de winkel kunt u kijken, voelen en proberen welke e-bike het beste bij u past. Wij verkopen e-bikes van verschillende merken, met een verkoopprijs vanaf € 1250,-. Dus kom langs. We staan voor u klaar met begrijpelijk advies op maat en een uitgebreide proefrit.