Over Mooijekind Fietsen

Zeg je fiets en Noordwijk, dan zeg je Mooijekind. Ons bedrijf bestaat al meer dan een eeuw en is een begrip in Noordwijk. In 1908 is mijn overgrootvader Johannes Mooijekind in de Schoolstraat gestart met Mooijekind Fietsen. Rond zijn 12e jaar is mijn opa Adriaan Mooijekind mee gaan werken in het bedrijf. En dat heeft hij zo’n 70 jaar met veel plezier gedaan. Oma Alie begon in de jaren zestig met de verhuur van 4 fietsen aan Noordwijkse toeristen. Het bleek een slimme zet; inmiddels rijden er op topdagen zo’n 200 huurfietsen van Mooijekind rond.

mooijekind_foto_980x650_14

In 1967 heeft mijn vader Jan Mooijekind het bedrijf overgenomen. 30 jaar later ben ik, Marcel, in dienst gekomen en in 1999 ben ik toegetreden tot de vennootschap onder firma van mijn ouders; Jan en Ans Mooijekind. Januari 2010 heb ik de zaak overgenomen en nu ben ik eigenaar van de fietswinkel. Mijn ouders hebben daarna nog geruime tijd enthousiast meegewerkt, maar nu genieten ze volledig van hun welverdiende rust. Ze zijn regelmatig nog in en rond het bedrijf te vinden; loslaten is zo makkelijk nog niet :). Mijn 3 dochters, de 5e generatie Mooijekind, zijn ook regelmatig in de winkel te vinden.

Eind 2004, begin 2005 is Mooijekind Fietsen verhuisd; we waren volledig uit ons jasje gegroeid. Van de vertrouwde stek op Schoolstraat 68 zijn we een stukje doorgeschoven naar nummer 45. Op de huidige locatie, met zo’n 1000 m² oppervlak, hebben we weer alle ruimte voor onze klanten, onze fietsen en alle medewerkers.

 Het team van Mooijekind Fietsen

Anja Mooijekind

Jawel, lid van de familie. Anja is sportief en ook dol op fietsen. Ze heeft op haar racefiets flink wat Franse cols overwonnen. Inmiddels maakt ze ruim 10 jaar deel uit van het Mooijekind-team. Ze staat vooral in de winkel en doet ook onze fietsverhuur. Binnen het team wordt ze gezien als ervaringsdeskundige op het gebied van fietstassen, fietskleding en natuurlijk de verschillende soorten fietsen.

Stein Metten

De nieuwste aanwinst binnen ons team. Voordat hij bij Mooijekind kwam werken heeft hij al in verschillende fiets- en scooterzaken gewerkt. Dat heeft hem de nodige ervaring opgeleverd. De meeste scooters en fietsen hebben dan ook geen geheimen meer voor hem. Stein werkt vooral in de werkplaats en doet ook de fietsverhuur.

Robbie Hoogewoonink 

Werkt inmiddels al ruim 5 jaar bij Mooijekind. Hij is hier begonnen als leerling. Inmiddels is hij gediplomeerd fiets- en scootertechnicus, met een flinke dosis ervaring. Robbie vindt u voornamelijk in de werkplaats, verhuur en onderweg als chauffeur op onze bedrijfsbus.

Jasper van Velzen 

Jasper werkt al vele jaren bij ons. Hij combineert zijn studie met werken bij Mooijekind, vooral in de weekenden en de vakanties. Als fervent wielrenner heeft hij al flink wat kilometers gemaakt. Binnen ons team is hij dan ook specialist op het gebied van racefietsen en ATB’s. 

Carolien Vliet Vlieland 

Ze werkt vooral in de winkel en de fietsverhuur. Bovendien verzorgt ze de administratie van ons bedrijf. Dus Carolien zorgt ervoor dat ook achter de schermen alles goed geregeld is. 

Marcel Mooijekind

Ik ben de vierde generatie Mooijekind, en letterlijk opgegroeid tussen de fietsen. Als fietsverhuurder, fietsverkoper, fietsenmaker en eigenaar ben ik op vele plekken in ons bedrijf actief. Van winkel tot werkplaats, van verhuurkelder tot magazijn…Ik werk er met veel plezier. Ik ben trots op Mooijekind Fietsen. Ik ben trots op het vak. Ik ben trots op ons team. Ik ben trots op onze trouwe klanten.